Çocukların gelişim süreci oldukça uzun bir evredir. Bu nedenle 2 yaş döneminde çocukların gelişimin destekleyecek aktiviteler içerisinde yer almaları gerekir. 2 yaş oyuncak tavsiyesi bu yaştaki çocukların gelişimine katkı sağlayacak aktivite ürünleri arasında yer alır.
Çocukların gelişim süreci oldukça uzun bir evredir. Bu nedenle 6 yaş döneminde çocukların gelişimin destekleyecek aktiviteler içerisinde yer almaları gerekir. 6 yaş oyuncak tavsiyesi bu yaştaki çocukların gelişimine katkı sağlayacak aktivite ürünleri arasında yer alır.
Bebekler 9 aylık olduklarında çevrelerini ve etraflarındaki nesneleri keşfetmeye başlarlar. Bunun içinde genellikle tutunma, emekleme ve yürüme eylemleri gösterirler. 9 aylık bebek oyuncak tavsiyeleri ise bebeklerin keşfetme ve merak duygularını gidermelerine yardımcı olur.
9 aylık bebekler için tasarlanan oyuncaklar bebeklerin fiziksel gelişiminden sosyal ve duygusal gelişimine, zeka gelişiminden dil gelişimine kadar yardımcı olur. Gelişime ek olarak bebeklere verilen oyuncaklar onların vakit geçirmesine ve kendilerini mutlu hissetmelerine yardım eder. Bu nedenle 9 aylık bebekler için üretilmiş olan oyuncaklardan satın alınarak bebeklerin gelişiminin doğru şekilde olması sağlanmalıdır.
Bebeklerde 1 yaş önemli bir gelişim evresidir. Bu evre 1 yaş eğitici oyuncak tavsiyeleri sayesinde bilinçli ve daha doğru şekilde tamamlanır.
1 yaş bebeklere uygun şekilde üretilmiş eğitici oyuncakların satın alınması bebeklerin hem eğlenmelerine hem de öğrenmelerine yardımcı olur. Tercih edilen oyuncaklar bebeklerin fiziksel gelişme, problem çözme, dil gelişimi, odaklanma ve taklit etme becerilerinin gelişmesi yardımcı olur.
1 yaş için hazırlanmış eğitici oyuncaklarla oynayan bebekler keyifli zaman geçirme imkanı elde ederler. Bu oyuncaklar aynı zamanda bebeklerin sosyalleşmesine olumlu katkı sağlar. Hayal güçleri artar ve kendilerini daha iyi ifade etmeye başlarlar. Bebeğinizin gelişiminin doğru şekilde tamamlamasını istiyorsanız 1 yaş için uygun olan eğitici oyuncakları kullanmalısınız.
2.5 yaş, gelişimin en büyük kriz dönemlerinden biri olarak kabul edilir. Bu yaş döneminde çocuk, dengesiz, olumsuz, kararsız ve isyankardır. Engellenmeye dayanamaz hemen öfkelenir, anne babasının sözünü dinlemez, kendisine söylenenlerin tersini yapar, her şeyi kendi başına başarmaya çalışır, yardım kabul etmez. Çok hareketlidir, her şeye dokunmak ister. Bu dönem doğal bir geçiş evresidir. Yanlış yetişkin tutumu dönemin uzamasına neden olabilir.
Aslında sadece çocuklar değil yetişkinler ve hayvanlar da oyuna ihtiyaç duyar. Çocuklar ve genç hayvanlar sürekli kendini tekrarlayan oyunlardan hoşlanırlar. Bir grup fare gözlemlenmiştir ve oyuncu farelerin oyundan uzak farelere göre beyinlerinin daha büyük olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bazı hayvanların iktidar savaşı oyunları oynandığı görülmüştür.
Anne-baba çocuğun ilk öğretmenidir ve çocuklarına sosyal ortamın ilk provalarını yapacakları sosyal ortamı sağlarlar. Çocuk aile hayatının dışına ilk kez okul öncesi eğitimi ile çıkar. Çocuk anaokulunda ” formal eğitim ” sürecine katılmış olur. Ailelerin çocuğun eğitim hayatına ilk kez katıldıkları bu dönemde ” aile katılımı ” ile çocuklarının başarısını arttırmaya önemli katkı sağlamış olurlar. Anaokulu dönemindeki aile-okul arasındaki olumlu yöndeki alışveriş çocukların gelişimini de olumlu yönde etkiler.
20 yıl öncesine kadar çocuklar bahçede, hatta okulda vaktinin çoğunu oyun oynayarak geçiriyordu. Resim çeker gibi, kendi beyinlerinde veya arkadaşları ile hayal dünyası kurarak oynuyorlardı. Fakat gittikçe bu faaliyetler üst sınıflardaki gibi öğretmenin verdiği derslerle kayboldu. Birçok okulda eğitim artık dört ya da beş yaşında başlıyor.
Çocukları, okuduklarını veya duyduklarını akıllarında bir resim oluşturmaya teşvik edin. Örneğin, çocuğunuzdan beş kişilik masa hazırlamasını istediğinizi varsayalım. Çocuğunuzun masanın nasıl görünmesi gerektiğini hayal etmesini sağlayın ve sonra onu çizdirin. Çocuklar görselleştirmede daha iyi hale geldikçe, resmi çizmek yerine tanımlayabilirler.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız.